Spring til indhold

Datalogger. Logning af temperatur, fugt osv.

Datalogger oversigt

Spar tid og penge.  Lad en datalogger opsamle data. Fokuser i stedet for på dataanalyse og dokumentation!

Der er mange muligheder med de moderne elektroniske dataloggere, der kan benyttes til dokumentation, test, alarmering eller kvalitetssikring under produktion, opbevaring og transport.
Vi kan stort set altid finde en datalogger der kan passe til det du er på udkig efter da vi har et meget stort program. Lige fra de små kreditkort USB-dataloggere uden display der kan overvåge om temperaturgrænser overskrides unde transport, til trådløse og cloud baserede dataloggersystemer der kan bruges til ganske få enheder og dernæst nemt kan skaleres til rigtig mange loggere med flere lokationer.

 • Fødevarer. Produktion, opbevaring/lagring og transport
 • Lægemidler/pharma /medicinal. Produktion, lagring og transport
 • Aircondition, ventilation, luftkvalitet, komfort og indeklima
 • Renrum, IT rum, datacenter
 • Køleskabe, kølerum, container
 • Frysere, fryserum, ULT
 • Sygehuse, apoteker
 • Boligforeninger - indeklima
 • Varehuse, butikker, varmestyring
 • Drivhuse, gartnerier, klimaanlæg
 • Museer, gallerier
 • Skoler, uddannelsesinstitutioner
Indgange

Enheder med fra 1 til 72 måle/logge værdier
Indbyggede eller eksterne sensorer
Temperatur, fugt, tryk osv

Software

Med eller uden special software
Overvejende gratis software
Til PC, Linux og Mac

Kommunikation

USB, Ethernet eller trådløs
Wi-Fi, GSM, GPS, NFC og Bluetooth
Lagring lokalt eller i skyen (cloud) / IoT

Andet

Display til visning af logninger/målinger
24V, 230 V eller batteri forsyning
Alarmering og status via sms/email

Hvilken funktioner søger du i en datalogger?

Vi har inddelt i tre datalogger kategorier

USB: typisk en lille og simpel temperaturlogger med usb tilslutning
Trådløs: Med trådløs kommunikation som wi-fi, gsm, Bluetooth osv
Multikanal: Tilslutning af mange indgangssignaler. Fra 1 op til 72 indgange

USB datalogger

USB dataloggere tilsluttes en PC via USB for opsætning og udlæsning af data

Trådløse datalogger

Trådløse dataloggere med trådløs kommunikation som wi-fi, Bluetooth, gsm eller zigbee. Herunder også IoT (Internet of Things)

Multikanal datalogger

Multikanal dataloggere kan tilsluttes flere/mange målesignaler for synkron/samtidig datalogning.

Se et udvalg af vore bedst sælgende datalogger serier nedenfor.

Microlite

En lille smart og kompakt datalogger med display i tre varianter.
Indbyggede eller eksterne sensorer.
Smart software

Easylog EL-SIE

En smart softwarefri datalogger med godt design med et stort display
Stor datalager til 1 million logninger.

Cold Chain datalogger

En meget lille, letvægt og vandtæt kølekæde USB logger i kreditkortstørrelse med batteri til 12 måneders brug. Typisk til forsendelse af fødevare og pharma

Easylog EL-USB

Simple og hårdføre dataloggere med eller uden display. Rustfri og vandtæt version til brug ved ekstra høj eller lav temperatur. Batteriforsynet med udskifteligt batteri.

Easylog Wi-Fi

Stort display og tilslutning til Wi-Fi. Kan lagre data på lokal computer eller cloud. Genopladeligt batteri med stor kapacitet til lang tids brug.

Easylog Mote

Wi-Fi datalogger med 2 års drift på 4 AA batterier. Data overføres og lagres i "skyen" hvorefter data nemt kan ses på smartphone eller PC.
Der kan sendes alarmmeddelelser på sms/mail

Wi-Fi Temperaturalarm

En trådløs alarm til wi-fi.
Version med temperatur, fugt, dørkontakt og rør
Sender e-mail ved for høj eller lav temperatur. Periodisk status e-mail.

SMS temperatur alarm

Batteriforsynet temperaturalarm med sim kort. Fungerer selv ved strømsvigt.
Sender sms ved overskridelse af alarm grænser.

Multicon: Controller med datalogger

Multikanal display/controller med indbygget datalogger til mange signaler. Farve TFT-touch screen. Logiske og matematiske beregninger på måleværdier samt evt PID-kontrol. Ethernet og Modbus

Multilog:  Tavlemonteret datalogger

Display med 8 Mb datalogger. USB til nem dataoverførsel. 1,4 eller 8 indgange til enten strøm/spænding eller temperatursensorer
Grafisk LCD med visning af kanaloversigt, trendkurver osv

Prosens: Miljø logger

ProSens til måling og logning af f.eks. kontor eller lager miljø. Fødevareproduktion, bygninger, HVAC, lagerhaller, kølerum, gartnerier/væksthuse, produktion, museum, arkiver, gallerier, serverrum osv.

Kryogen Datalogger

De fleste dataloggere måler i "almindelige temperaturer fra f.eks -40 til 60°. Nogen gange skal man kunne logge temperatur ved meget lavere temperatur f.eks som ved de nye vacciner der skal opbevares ned ved -90 til -100°C, det er det kryogene temperaturområde.  Dertil kan vi tilbyde vore kryogene dataloggere, der kan logge temperaturen helt ned til -100°C. Der er både USB loggere og trådløse cloud wi-fi loggere med CFR godkendelse.

Disse benyttes typisk til Covid-19 vaccinen eller andre vacciner, der kræver opbevaring ned til -80°C. Ring for yderligere informationer på 86245066.

datalogger til vaccine

Der er ting at overveje når du skal vælge en datalogger.

 • Hvad skal og kan den logge
 • Hvor nøjagtig er måleresultaterne for din temperatur-datalogger. Kalibrering
 • Hvor længe holder batteriet
 • Er der yderligere omkostninger forbundet med loggeren, softwaren eller cloudløsning

Fandt du ikke hvad du søgte?

Vi har en del flere dataloggere på programmet der endnu ikke er blevet beskrevet og lagt på vores hjemmeside. Det tager nogen gange sin tid.
Du kan her beskrive hvordan du ønsker at din enhed skal fungere så kan vi se hele programmet igennem og den kan eller kan komme til at udfylde dine ønsker.

Klik her for at kontakte os om dine ønsker til en datalogger.

Opbevaring af Vaccine

Temperatur registrering i kølekæden

Datalogger funktioner

Dataloggere har typisk været benyttet til registrering af temperatur i forbindelse med farmaceutiske produkter under produktion og opbevaring af medicin og vacciner .
Der er store og nøje myndighedskrav til det temperaturområde disse varer skal befinde sig i under opbevaring og transport. Varerne kan blive ødelagt ved opbevaring ved for høj / lav temperatur. Medicin kan miste sin effektivitet hvis temperaturen bliver for høj eller lav. Det kan desuden have store økonomiske konsekvenser hvis dyr medicin skal kasseres på grund af forkert opbevaring eller manglende registrering.

Fødevarer og andet

Ønsket om bedre og mere sikre fødevarer har også medført en langt større brug af logning af temperatur. Det kan være i både ingredienser og færdigvarer. Det er yderst vigtigt at kunne dokumentere at produktionen og opbevaringen har været under de korrekte forhold. Det kan være kølevarer eller frostvarer men også for en producent af varme retter der leveres ud til kunder. Her skal det sikres at maden opbevares korrekt undervejs. Det kan være ret kedeligt at modtage en kold ret eller pizza, men har den være opbevaret for længe ved for lav temperatur kan den være uappetitlig eller måske endog farlig at spise. Derfor må forløbet logges og dokumenteres.

Kølekæde (Cold chain)

Der er efterhånden kommet godt styr på produktion og opbevaring. Derfor er der kommet mere fokus på forsendelsen. Her bliver det en del af kølekæden (Cold Chain), hvor hele forløbet, produktion, opbevaring og forsendelsen skal kunne dokumenteres i detaljer så der ikke mangler data undervejs. Et godt datasæt kan danne grundlag for vurderingen af hvor, hvem og hvorfor der ikke blev modtaget den ønskede kvalitet af en vare. Som eksempel skal bananer der fragtes med skib/lastbil holdes ved en præcis temperatur for ikke at være for modne eller grønne ved ankomst til modtageren. Ligeledes vil nogle vacciner få ødelagt proteiner og dermed ikke have den ønskede virkning ved opbevaring udenfor 2-8 °C. Det er altså vigtigt at kølekæden er ubrudt og temperaturen kan dokumenteres hele vejen.

Alarmering

Mange dataloggere er designet til at kunne logge temperaturen under opbevaring og transport, hvor man efterfølgende kan få lavet en udskrift af temperaturforløbet som dokumentation på korrekt håndtering. Går noget galt som et køleskab der går i stykker eller en transport der bliver længere end beregnet kan det være kritisk at kunne få en meddelelse om dette før det er for sent og varerne skal kasseret.

Derfor er der blevet udviklet forskellige dataloggere der vil kunne sende en form for besked i samme øjeblik temperaturen bliver kritisk, eller noget andet opstår. Disse dataloggere vil være udstyret med en slags kommunikation til omverdenen.  Den simple form er en lampe der lyser eller en buzzer der går i gang, men dette vil kræve at der er noget til at se eller høre dette. Er der ikke det er der behov for en elektronisk kommunikation evt via WiFi eller GSM eller IoT hvor der kan sendes en elektronisk besked i form af en email, sms eller andet i tilfælde af alarm.

Du kan se alle mulighederne beskrevet under de forskellige versioner af dataloggere fra de små kreditkortloggere til kølekæden til wifi loggere osv.