Spring til indhold

Datalogger. Logning af temperatur, fugt osv.

Datalogger oversigt

Spar tid og penge.  Lad en datalogger opsamle data. Fokuser i stedet for på dataanalyse!

Der er mange muligheder med de moderne elektroniske dataloggere, der kan benyttes til dokumentation, test, alarmering eller kvalitetssikring under produktion, opbevaring og transport.

 • Fødevarer. produktion, lagring og transport
 • Lægemiddel produktion, lagring og transport
 • Aircondition, ventilation
 • Renrum, IT rum
 • Køleskabe, kølerum
 • Frysere, fryserum
 • Sygehuse/Apoteker
 • Boligforeninger
 • Varehuse
 • Drivhuse, gartnerier
 • Museer, gallerier
 • Skoler, uddannelsesinstitutioner
Indgange

Enheder med fra 1 til 72 måle/logge værdier
Indbyggede eller eksterne sensorer
Temperatur, fugt, tryk osv

Software

Med eller uden special software
Overvejende gratis software
Til PC, Linux og Mac

Kommunikation

USB , ethernet eller trådløs
Wi-Fi, GSM, GPS, NFC og Bluetooth
Lagring lokalt eller i skyen (cloud) / IoT

Andet

Display til visning af logninger
230 V eller batteri
Alarmering og status

Hvilken datalogger eller funktioner søger du?

Vi har inddelt datalogger programmet op i tre kategorier

USB: typisk en lille og simpel temperaturlogger med usb tilslutning
Trådløs: Med trådløs kommunikation som wi-fi, gsm, Bluetooth osv
Multikanal: Tilslutning af flere indgangssignaler. Op til 72 indgange

USB dataloggere

USB dataloggere tilsluttes en PC via USB for opsætning og udlæsning af data

Trådløse dataloggere

Trådløse dataloggere med en eller anden form for trådløs kommunikation såsom wi-fi, Bluetooth, gsm eller zigbee. Herunder også IoT (Internet of Things)

Multikanal dataloggere

Multikanal dataloggere kan tilsluttes flere/mange målesignaler for synkron/samtidig datalogning.

Se et udvalg af vore bedst sælgende datalogger serier nedenfor.

Microlite

En lille smart og kompakt datalogger med display i tre varianter.
Indbyggede eller eksterne sensorer.
Smart software

Easylog EL-SIE

En smart softwarefri datalogger med godt design med et stort display
Stor datalager til 1 million logninger.

Cold Chain datalogger

En meget lille, letvægt og vandtæt kølekæde USB logger i kreditkortstørrelse med batteri til 12 måneders brug. Typisk til forsendelse af fødevare og pharma

Easylog EL-USB

Simple og hårdføre dataloggere med eller uden display. Rustfri og vandtæt version til brug ved ekstra høj eller lav temperatur. Batteriforsynet med udskifteligt batteri.

Easylog Wi-Fi

Stort display og tilslutning til Wi-Fi. Kan lagre data på lokal computer eller cloud. Genopladeligt batteri med stor kapacitet til lang tids brug.

Easylog Mote

Wi-Fi datalogger med 2 års drift på 4 AA batterier. Data overføres og lagres i "skyen" hvorefter data nemt kan ses på smartphone eller PC.
Der kan sendes alarmmeddelelser på sms/mail

Wi-Fi Temperaturalarm

En trådløs alarm til wi-fi.
Version med temperatur, fugt, dørkontakt og rør
Sender e-mail ved for høj eller lav temperatur. Periodisk status e-mail.

SMS temperatur alarm

Batteriforsynet temperaturalarm med sim kort. Fungerer selv ved strømsvigt.
Sender sms ved overskridelse af alarm grænser.

Multicon: Controller med datalogger

Multikanal display/controller med indbygget datalogger til mange signaler. Farve TFT-touch screen. Logiske og matematiske beregninger på måleværdier samt evt PID-kontrol. Ethernet og Modbus

Multilog:  Tavlemonteret datalogger

Display med 8 Mb datalogger. USB til nem dataoverførsel. 1,4 eller 8 indgange til enten strøm/spænding eller temperatursensorer
Grafisk LCD med visning af kanaloversigt, trendkurver osv

Prosens: Miljø logger

ProSens til måling og logning af f.eks. kontor eller lager miljø. Fødevareproduktion, bygninger, HVAC, lagerhaller, kølerum, gartnerier/væksthuse, produktion, museum, arkiver, gallerier, serverrum osv.

Aktuelt: Vi har netop fået nye kryogen dataloggere til logning af temperaturer helt ned til -100°C. Der er både USB loggere og trådløse cloud wi-fi loggere med CFR godkendelse.

Disse benyttes typisk til Covid-19 vaccinen eller andre vacciner, der kræver opbevaring ned til -80°C. Ring for yderligere informationer på 86245066.

datalogger til vaccine

Fandt du ikke hvad du søgte?

Vi har en del flere dataloggere på programmet der endnu ikke er blevet beskrevet og lagt på vores hjemmeside. Det tager nogen gange sin tid.
Du kan her beskrive hvordan du ønsker at din enhed skal fungere så kan vi se hele programmet igennem og den kan eller kan komme til at udfylde dine ønsker.

Klik her for at kontakte os om dine ønsker til en datalogger.

Opbevaring af Vaccine

Temperatur registrering i kølekæden

Datalogger funktioner

De fleste dataloggere benyttes til registrering af temperatur i forbindelse med farmaceutiske produkter som medicin og vacciner eller fødevarer under opbevaring og transport.

Der er store krav til det temperaturområde disse varer skal befinde sig i under opbevaring og transport. Varerne kan blive ødelagt ved opbevaring ved for høj / lav temperatur. Når bananer fragtes med skib eller lastbil skal de opbevares ved meget præcis temperatur for ikke at være alt for modne eller umodne ved ankomst til modtageren.

Der har i mange år været stor fokus på især medicin på grund af myndighedskrav og de økonomiske konsekvenser, det kan have hvis dyr medicin skal kasseres på grund af forkert opbevaring. Det samme er efterhånden også udbredt ved fødevarer både under produktion og forsendelse, hvor man ofte kræver at temperaturen logges under hele forløbet, som man kalder kølekæden (cold chain). Her skal alle led kunne dokumenteres og derfor er temperaturlogning vigtig.

Ligeledes skal en producent af varme retter der leveres ud til kunder sikre sig at maden opbevares korrekt. Det er for det første kedeligt at modtage en kold ret eller pizza, men har den være opbevaret for længe ved lav temperatur kan den være uappetitlig eller måske endog farlig at spise. Derfor skal disse forhold også undersøges og dokumenteres ved logning af temperaturen.

Især ved opbevaring og transport af vaccine er det meget vigtigt at temperaturen holdes i de rigtige intervaller. Nogle vacciner skal holdes imellem 2 og 8°C, ellers vil proteinerne ødelægges og vaccinen vil ikke have sin korrekte virkning.

Alarmering

Mange dataloggere er designet til at kunne logge temperaturen under opbevaring og transport, hvor man efterfølgende kan få lavet en udskrift af temperaturforløbet som dokumentation på korrekt håndtering. Går noget galt som et køleskab der går i stykker eller en transport der bliver længere end beregnet kan det være kritisk at kunne få en meddelelse om dette før det er for sent og varerne skal kasseret.

Derfor er der blevet udviklet forskellige dataloggere der vil kunne sende en form for besked i samme øjeblik temperaturen bliver kritisk, eller noget andet opstår. Disse dataloggere vil være udstyret med en slags kommunikation til omverdenen.  Den simple form er en lampe der lyser eller en buzzer der går i gang, men dette vil kræve at der er noget til at se eller høre dette. Er der ikke det er der behov for en elektronisk kommunikation evt via WiFi eller GSM eller IoT hvor der kan sendes en elektronisk besked i form af en email, sms eller andet i tilfælde af alarm.

Du kan se alle mulighederne beskrevet under de forskellige versioner af dataloggere fra de små kreditkortloggere til kølekæden til wifi loggere osv.