Sonotec, der er specialister i lydbaserede sensorer, har udviklet dette program af sensorer til måling af niveau eller tilstedeværelse af væske. Sensorerne benytter sig af ultralydssonder med tilpassede akustiske egenskaber til at sende en lydbølge igennem et faststof (metal, glas, plast osv.) og ind i en væske på den anden side. Sonden modtager herefter et ekko, der vil være forskellig afhængig af, om der er væske på den anden side eller ej. Sonden kan derfor monteres (limes/svejses) på ydersiden af et rør eller en tank og måle uden at berøre væsken. Det giver visse fordele; nem installation, ufarlig måling, absolut sanitær/aseptisk/ steril måling, hvilket har væsentlig betydning indenfor rene produkter (farmaceutisk), fødevarer, giftige, korrosive, agressive væsker samt tryksatte beholdere.
Typisk anvendelse er indenfor farmaci, fødevare, kemi eller petrokemi.

Sonocontrol er fællesbenævnelsen for sensor med on/off udgangssignal, til niveauswitch eller tomrørsdetektion.

Sonocontrol 15

Sonocontrol 15 er en kompakt tomrørsdetektor beregnet til mindre rør med diameter fra 10 mm til 65 mm. Sensoren er en kompakt 2-tråds enhed, der forsynes med en dc spænding via et M12 stik og sensor tilstanden indikeres ved lysdioder ogstrømforbruget. Sensoren monteres ved at klemme montagebeslaget om røret. Montagebeslaget er i Ex versionen universielt og benyttes til forskellige rørstørrelser. Ikke Ex versionen har et rengøringsvenlig PVDF beslag beregnet til en bestemt rørstørrelse.
Programmeres ved hjælp af en medfølgende magnet.
Benyttes især til detektion af: tomrør, bobler, faststof og filterkontrol.

Sonocontrol 40

Sonocontrol 40 er en intelligent væskedetektor beregnet til rør eller tanke med diameter fra 10 mm til 20 meter.
Sonocontrol 40 leveres typisk forprogrammeret til opgaven, således at opstart af udstyret er plug n’ play. Sensoren kan dog efter-programmeres med PC. Sonocontrol 40 elektronikken leverer et on/off PNP udgangssignal. Leveres med standard eller Ex sikrede sensorer.
Er beregnet til opgaver hvor der er flere ens måleopgaver, hvor det kan betale sig at lave forprogrammeringen. Sensoren bliver således dedikeret til rørstørrelsen, hvilket giver en nemmere håndtering og en meget sikker måling.