Fugtmåling

On-Line fugtmåler til pulver, granulat, biomasse/biobrændsel, træ, sand osv.

Contika forhandler ACO's spændende program indenfor fugtmåling i stort set alle materialer indenfor f.eks træindustrien, energisektoren, fødevarer, farmaceutiske produkter, cementindustrien og kemisk industri.

Hvad skal du måle på, se mere her

ACO online fugtsensor
fugtmaaling medier

Hvorfor måle Fugt

De fleste materialer eller produkter har et naturligt og varierende fugtindhold. Ved at kende fugt indholdet kan produktion og lagring optimeres.

Kender man ikke fugtindholdet kan det give en række problemer i forbindelse med opbevaring, materialeflow, omhælding, påfyldning osv.

Når produktet indgår i et produktmix vil kvaliteten af dette mix være udsat for store variationer uden kendskab af de enkelte bestanddele.

Kvaliteten af det endelige produkt kræver et tilpas fugtniveau for at sikre holdbarhed, konsistens, aroma og vægt.

ACO har specialiseret sig i design, produktion og salg af professionelle løsninger til on-line måling af fugt i mange forskellige materialer.

Fugtsensoren

Sensoren består af en elektronisk fugtmåler indkapslet i et robust rustfri stålhus og med en keramisk disk (det hvide) der er i berøring med produktet.

Fugtmåleren måler i dybden, ikke blot overflade fugten men op til 15 cm ind i mediet.

Måling af fugt kan ganske simpelt foretages med en sensor, der monteres et passende sted hvor mediet er i bevægelse som fx et transportbånd. Fugtmåleren kan dog også monteres i en beholder eller en silo, hvor sensoren monteres plant med beholderens væg.

Nogle gange er der behov for lidt mere udstyr i form af mekaniske dele til prøvetagning eller komprimering af materialet, se nedenfor.

ACO online fugtsensor
Fugtmåling i sand

Måling af fugt i vand i sand på et nedslag.

Sandet måles når det passerer ”de hvide” sensorer

Fugtmåling i aske

Måling af fugt i aske på et transport-bånd.

Sensoren er monteret på en slæde der presser på asken med et fast tryk

fugtmåling i træ online

Måling af fugt i savsmuld.

Savsmulden komprimerer vha trykluft ved 7 bar hvorefter målingen udføres og savsmulden presses ud og enheden er klar til næste portion