Datalogger

Datalogger oversigt

Spar tid og penge.  Lad en datalogger opsamle data og brug i stedet tiden på at analysere data.

Der er mange muligheder med en moderne elektroniske datalogger, der kan benyttes til test eller kvalitetssikring under produktion, opbevaring eller transport. Det er generelt kost-effektive produkter til brug indenfor hele industrien, herunder fødevare/lægemiddel produktion / transport / lagring, aircondition og ventilation, renrum, apoteker, køleskabe og kølerum, frostrum og fryserum, boligforeninger, varehuse, drivhuse, gartnerier, museer og gallerier samt skoler.

Indgange

Fra 1 op til 72 måle/logge værdier
Indbyggede eller eksterne sensorer
Temperatur, fugt, tryk osv

Software

Med eller uden special software
De fleste er gratis
Til PC, enkelte til Linux og Mac

Kommunikation

Usb eller trådløs
WiFi, gsm, gps, NFC, Bluetooth
Lagring i skyen / cloudløsning

Andet

Display til visning af logninger
230 V eller batteri
Alarmering og status

Hvilken datalogger eller funktioner søger du efter?

Vi har delt det store datalogger program op i 3 dele

  • usb: typisk en lille og handy datalogger med usb tilslutning
  • trådløs: Med trådløs kommunikation som wifi, bluetooth osv
  • multikanal: Loggere for tilslutning af flere indgangssignaler

usb dataloggere

Usb dataloggere er de loggere der tilsluttes en pc via usb for evt, opsætning og udlæsning af data

Trådløse dataloggere

Trådløse dataloggere er de loggere der har en eller anden form for trådløs kommunikation som wifi, Bluetooth, gsm, zigbee.

Multikanal dataloggere

Multikanal dataloggere består af de loggere der kan tilsluttes flere/mange målesignaler for samtidig datalogning.

Aktuelt: Vi har netop fået nye cryogen dataloggere på programmet til logning af temperaturer helt ned til -100°C. Der er både usb loggere og trådløse cloud wifi loggere med CFR godkendelse.

Disse kan benyttes til Covid-19 vaccinen fra Pfizer der kræver opbevaring ned til -80°C. Vi er i færd med at lave nogle dokumenter om dette emne, men ring for yderligere informationer på 86245066.

datalogger til vaccine

Se et udvalg af vore bedst sælgende datalogger serier nedenfor og klik videre

Microlite datalogger

En lille kompakt kosteffektiv datalogger i 3 varianter.
Vejer blot 45 g. Vandtæt design.
Indbyggede eller eksterne sensorer.
Display til visning af måleværdier
Smart software

Easylog EL-SIE

En smart softwarefri datalogger med fint design.
Stort display til visning af værdier samt maks og min
Stor datalager til 1 million logninger.
Mulighed for lagring i skyen.

Cold Chain datalogger

til forsendelser

En meget lille, letvægt, vandtæt og yderst kosteffektiv usb logger i kreditkortstørrelse med batteri til 12 måneders brug.Typisk til fødevare og pharma

Easylog usb

Simple og hårdføre dataloggere med eller uden display. Rustfri og vandtæt version til brug ved ekstra høj eller lav temperatur. Batteriforsynet med udskiftelig batteri. Bruges til almindelig datalogning af temperatur, fugt eller hændelse/begivenhed.

Easylog Wi-Fi

Stort display og tilslutning til WiFi. Kan lagre data på lokal computer eller cloud. Genopladelig batteri med stor kapacitet til lang tids brug.

  • Indbygget temperatursensor
  • Indbygget temperatur og fugtsensor
  • Ekstern temperatursensor
  • Trådløs alarmenhed

Easylog Mote WiFi

WiFi datalogger med superlang drifttid på 4 stk almindelige AA batterier. Status led grøn/rød til indikation af alarmtilstand. Data fra loggeren overføres automatisk til "skyen" hvorefter data nemt kan ses på smartphone eller PC.
Der kan sendes meddelelser sms/mail hvis alarmgrænserne overskrides

WiFi Temperaturalarm

En trådløs temperaturalarm til wifi.
Kan sende en email ved for høj eller lav temperatur samt når temperaturen kommer
indenfor det valgte temperaturområde igen. Periodisk status email.

SMS temperatur alarm

til SIM kort

Batteriforsynet temperaturalarm med SIM kort. Fungerer selv ved strømsvigt.

Sender sms besked ved overskridelse af alarm grænser. Desuden mulighed for periodisk besked med maks og min værdier.

Multicon: Controller med datalogger

Multicon: Multikanal display/controller med indbygget datalogger. En ideel løsning ved behov for flere samtidige målinger, logning og eventuelt regulering af få eller mange kanaler. Farve TFT touch screen. USB stik til nem dataoverførsel med usb pen. Logiske og matematiske beregninger på måleværdier samt evt PID kontrol. Kan leveres med Ethernet og Modbus tilslutning

Multilog:  Tavlemonteret datalogger

Multilog er et display med integreret kraftig datalogger med kapacitet på 8Mbyte til 2 millioner logninger. USB på fronten til nem dataoverførsel med usb-pen. Der er 1,4 eller 8 indgange til enten strøm (0/4-20 mA), spænding (V) eller temperatursensorer (RTD eller TC).

Displayet er et grafisk LCD display med visning af kanaloversigt, trendkurver osv

Bluetooth datalogger

Easylog-BT-2, en fugt og temperaturlogger med display og bluetooth forbindelse og genopladelig batteri til ca 6 måneders brug. Kommunikerer med Smartphone via lowpower bluetooth. Velegnet til fast montage og mobil brug

Prosens: Miljø logger system

ProSens til måling og logning af f.eks kontor eller lager miljø. Enhederne kan indeholde temperatur og fugtsensor samt tilslutning af eksterne signaler. Digital seriel forbindelse og kan tilsluttes en fælles datalogger der kan tilsluttes internettet.

Velegnet til Fødevareproduktion, bygninger, HVAC, lagerhaller, kølerum, gartnerier/væksthuse, produktion, museum, arkiver, gallerier, serverrum osv.

Fandt du ikke hvad du søgte?

Vi har en del flere dataloggere på programmet der endnu ikke er blevet beskrevet og lagt på vores hjemmeside. Det tager nogen gange sin tid.
Du kan her beskrive hvorledes du ønsker din enhed skal fungere så kan vi se hele programmet igennem og se om der er den kan eller kan komme til at udfylde dine ønsker.

Klik her for at kontakte os for at beskrive dine ønsker til en datalogger.

Opbevaring af Vaccine

Temperatur registrering i kølekæden

De fleste dataloggere benyttes til registrering af temperatur i forbindelse med farmaceutiske produkter som medicin og vaccine eller fødevarer under opbevaring og transport.

Det skyldes at der er store krav til det temperaturområde sådanne varer opbevares og transporteres. Varer kan ødelægges hvis de opbevares ved for høj temperatur og nogen gange kan for lav temperatur også være ødelæggende. Når bananer afsendes fra de lande hvor de produceres skal de opbevares ved meget præcis temperatur for ikke at være alt for modne eller umodne ved ankomst til forbrugsland.

Der har i mange år været stor fokus på især medicin på grund af myndighedskrav og der er store beløb på spil hvis en stor mængde medicin skal kasseres på grund af fejl ved opbevaring. Det samme er efterhånden også udbredt ved fødevarer både under produktion og forsendelse, hvor man ofte kræver at temperaturen logges under hele forløbet, det man kalder kølekæden, hvor alle led skal kunne dokumenteres.

Når producenter af varmt mad skal levere varme retter ud til deres kunder er det ikke lige meget hvordan maden opbevares. Det er for det første kedeligt at modtage en kold ret eller pizza, men har den være opbevaret for længe ved lav temperatur kan den være uappetitlig eller måske endog farlig at spise. Derfor skal disse forhold også undersøges og dokumenteres.

Især ved opbevaring og transport af vaccine er det meget vigtigt at temperaturen holdes konstant imellem 2 og 8°C, ellers vil proteinerne ødelægges og vaccinen vil ikke have sin korrekte virkning.

Alarmering

Mange dataloggere er designet til at kunne logge temperaturen under opbevaring og transport, hvor man efterfølgende kan få lavet en udskrift af temperaturforløbet som dokumentation af korrekt håndtering. Men hvis noget er gået galt, et køleskab der går i stykker eller en transport der bliver længere end beregnet kan det være kritisk at kunne få en meddelelse om dette før det er for sent og varerne skal kasseret. Derfor er der blevet udviklet forskellige dataloggere der vil kunne sende en eller anden form for besked i samme øjeblik temperaturen bliver kritisk, eller noget andet opstår. Disse dataloggere vil være udstyret med en eller anden form for kommunikation til omverdenen.  Den simple form er en lampe der lyser eller en buzzer der går i gang, men dette vil kræve at der er noget til at se eller høre dette. Er der ikke det er der behov for en elektronisk kommunikation evt via wifi eller gsm eller iot hvor der kan sendes en elektronisk besked i form af en email, sms eller andet i tilfælde af alarm.

Du kan se alle mulighederne beskrevet under de forskellige versioner af dataloggere fra de små kreditkortloggere til kølekæden til wifi loggere osv.