Spring til indhold

Black Body temperatur kalibrator

Til pyrometer og termografikamera

Fra vores leverandør Mikron kan vi levere en række af black-body-temperaturkalibrator til test og kalibrering af pyrometre (infrarøde temperaturmålere) og termografiudstyr.
For at kalibrere et pyrometer benytter man typisk en kalibrator med et hulrum, hvor temperaturen kan styres meget præcist og med en meget høj emissivitetsfaktor.
Til kalibrering af et termografikamera er den lille åbning til hulrummet ikke tilstrækkeligt og derfor benytter man i stedet en Large Area kalibrator. Her er der en større flade, hvor udfordringen ligger i at holde temperaturen ens og konstant over hele overfladen.

Black Body temperaturkalibrator

Lær mere om udstråling fra en black body kalibrator og infrarød måleteknik

Teknik om black body temperaturkalibrator

Som standard er en black body kalibrator udstyret med et varmelegeme således at der kan genereres en temperatur højere end omgivelserne og i nogle versioner kan man komme helt op til 3000°C.
Andre kalibratorer kan leveres som varme/køle kredsløb, hvor man kan komme under omgivelses temperaturen. Disse kan til gengæld ikke komme så højt op i temperatur da kølekredsløbet bliver ødelagt af høj temperatur.
De fleste modeller har et justerbart temperaturområde, men der er også et simpelt system med en kalibrator med fast temperaturindstilling. Se IRC målere.

Specifikationer for en black-body kalibrator

En god kalibrator har en høj emissionsfaktor, en god temperaturstabilitet og en meget jævn temperaturfordeling.
Overfladen af pladen eller hulrummet har en emissionsfaktor der kendetegner hvor meget energi der udstråles ved en given temperatur.

Der tilstræbes en værdi så tæt på 100% (1,00) som muligt. Mindre værdier betyder en variation i udstrålingen ved forskellige temperaturer, hvilket ikke er ønskeligt til kalibrering. 100% er en teoretisk værdi som ikke kan nås, men en god kalibrator har værdier meget tæt ved denne.
Kalibratorer kan leveres med forskellige plade/hulstørrelser. Hulstørrelsen er vigtig i forbindelse ved hvilket størrelse måleplet/spredning og afstand måleren kan kalibreres ved. Skal der kalibreres ved en meget høj temperatur kan måleren på grund af varmestrålingen ikke komme tæt på pladen/hullet.

Alle kalibratorer leveres med sporbar NIST certifikat.

Hele serien af Mikron Black body kalibratorer

IRC - En simpel black-body kalibrator

En lidt simpel og ukompliceret version af kalibrator er model IRC.

En standard black-body kalibratorer har indbygget justerbar temperaturstyring så man kan indstille præcis den temperatur indenfor kalibratorens område som man ønsker. Nogle af dem har både varmelegemer til opvarmning og kølelegemer (peltier) til afkøling under omgivelsestemperatur.
Model IRC har ingen justeringsmuligheder, de er indstillet til at generere blot en enkelt temperatur som den er produceret og specificeret til. Man kan således få en IRC-100, der efter en vis opvarmningstid vil generere en temperatur på 100°C.
IRC kan leveres til fast temperatur på 45°C - 70°C - 95°C - 100°C - 110°C - 120°C - 140°C og 150°C

Se brochure på IRC her

IRC blackbody temperaturkalibrator

IRC temperaturkalibrator med fast temperatur