Spring til indhold

WiFi alarm. Temperaturalarm, fugtalarm.

Alarm via Wifi

Når der er værdifuldt medicin, fødevarer eller andet på et lager, i et køleskab eller en fryser kan det være meget dyrt og træls hvis der er én der glemmer at  lukke døren helt eller hvis kompressoren stå af, især om natten, i weekenden eller i ferietiden. Der kan være rigtig mange andre situationer det ville være meget nyttigt at modtage en meddelelse om at temperaturen og måske fugten har ændret sig.

Det kan være i et lager, en kælder, en båd, en feriebolig, et drivhus, et akvarium, central eller fjernvarmeanlægget, en kølecontainer osv. WiFi alarmen benyttes især som køleskabsalarm eller fryseralarm

Med denne serie af wifi alarmer kan man få en email med besked hvis der sker noget uventet. F.eks kan man modtage en email hvis temperaturen stiger i fryseren og måske nå at redde indholdet.

Wifi alarmen kræver naturligvis et fungerende Wifi der hvor enheden skal anbringes. Findes der Wifi, benyttes en App til en smartphone til at indstille funktionerne som alarmgrænser samt email adressen der skal sendes en mail til ved alarm.

Der er efterhånden et stort udvalg af WiFi alarmer. Der er version med intern og ekstern temperatursensor, der er version med temperatur og fugtsensor, der er enhed med dørkontakt, og der er enhed med temperatursensor til montage på f.eks fjernvarmerør.

Der er hjælp til opsætning af wifi alarmen i en Youtube video nederst på denne side.

wifi temperaturalarm

WiFi alert med temperaturprobe (TP)

WiFi alarm versioner

Standardversioner

WiFi Alert-T.  Der er med indbygget temperaturføler (ingen ledning). Velegnet til lager eller i et køleskab hvor enheden anbringes inde i køleskabet. Køleskabsalarm. Ikke beregnet til fryser.
WiFi Alert-TP.  Der er med temperatursensor og 1,5 meter ledning. Velegnet på et lager, køleskab eller fryser, hvor kun sensoren anbringes inde i f.eks fryseren. Fryseralarm.
WiFi Alert-TH. Der er med indbygget temperatur og fugtsensor. Også velegnet til lager og opbevaring hvor fugt er vigtig, grøntafdelingen eller drivhuse og kontor.
WiFi Alert-DC. Der fungerer som dør kontakt alarm. Der sendes en email hvis kontakten bryder som ved døren på en fryser eller andet. Der er mulighed for tidsforsinkelse.
WiFi Alert TP-P der er med overflade temperaturføler til rør. Kan bruges til at holde øje med temperaturen på vandrør, fjernvarmerør eller varmtvandsrør (Legionella)

Nye wifi alarmer på trapperne
WiFi Alert LD der kan benyttes til lækagedetektion ved f.eks vand på gulvet. WiFi Alert CM til alarm ved spændingsfri kontakt

PRO Versioner

Ny serie af wifi alarmer i PRO serien. Enhederne kan som de almindelige wifi alarmer sende en email i tilfælde af at temperaturen kommer udenfor de indstillede grænser. Foruden dette er det muligt at benytte en App til smartphone hvor man kan se den sidst målte værdi (temperatur) for wifi alarmen med grøn ikon ved ok og rød ikon ved alarm. Man kan trykke sig ind på den valgte enhed og se de målte værdier i graf for de sidste 24 timer. Har man flere Pro alarmer at holde øje med kan man via App'en se de aktuelle måleværdier på én skærm.
WiFi-PRO-T.    Med indbygget temperatursensor
WiFi-PRO-T+.    Med indbygget højpræcisionssensor.
WiFi-PRO-TP.    Med temperatursensor på ledning.
WiFi-PRO-TP+.   Med højpræcision temperatursensor på ledning.
WiFi-PRO-THP.   Med temperatur og fugtsensor på ledning.
WiFi-PRO-TC.    Til Termocouple temperatursensor til høje og lave temperaturer.
WiFi-PRO-VAC.   Til vacciner med temperatursensor på ledning.

Quick guide til WiFi-Pro

Se priser og brochurer i den grønne boks.

Trådløs alarm - WiFi Alert. Hvordan virker det?

Som nævnt ovenfor er der flere varianter af denne Wifi alarm.

WiFi Alert TP er f.eks en temperaturalarm der nemt og hurtigt kan anbringes i f.eks et køleskab eller en fryser og kan udsende en email hvis temperaturen kommer udenfor et valgt interval.

Enheden skal tilsluttes det lokale wifi netværk og alarmen udsendes til en valgt email adresse.

Enheden er batteridrevet ved 2 stk almindelige AAA batterier (inkluderet) der holder i ca 2 år.

Temperatursensoren er monteret på en 1,5 meter lang flad ledning og kan måle i temperaturområdet -40 til 125°C

Der er en meget tydelig LED lys på enheden der vil lyse rød hvis temperaturen kommer udenfor det valgte interval.

Ligesom der bliver udsendt en email hvis temperaturen kommer udenfor det valgte temperatur interval vil der vil også sendes en email når temperaturen kommer tilbage igen. Der kan desuden sendes en regelmæssig status email med oplysning om minimum, maksimum og gennemsnits temperatur, så vel som batteriniveau, antal alarmer og total tid brugt udenfor temperaturområdet.

Enheden indstilles ved hjælp af en gratis app til en smartphone. Man skal ikke bruge en PC til opsætning kun en smartphone. Søg efter "files through the air" på App Store.

Se YouTube video vi har lavet vedrørende opsætning og alarm nederst på denne side.

Video om Trådløs temperaturalarm

Email der udsendes til modtager.

Nedenfor er vist 3 eksempler på de beskeder (mail) man modtager fra temperaturalarmen. Temperaturalarmen er indstillet til et temperaturområde fra 2 til 8° hvilket er det ønskede område for et køleskab. Første mail er ved en temperatur over 8°C, næste er en mail da temperaturen kommer under 8°C igen. Den sidste er en opsummering (summery) der kan indstilles til at blive udsendt regelmæssigt, her indstillet til at sende en status email hver dag.

temperatur alarm Høj

Høj alarm

Temparaturalarm normal

tilbage til normaltilstand

Temperatur alarm summary

Opsummering (dagligt)

Opsætning af trådløs temperaturalarm model WiFi Alert T

WiFi alarm og datalogning i køleskab

Har man allerede en datalogger i køleskabet eller fryseren kan denne wifi alarm være en fint tilføjelse idet de fleste loggere ikke har en alarmfunktion. Med dataloggeren kan man dokumentere temperatur forløbet og med wifi alarmen sende en alarm pr mail ved fejl eller unormale tilstande så man kan nå at reagere. Wifi alert fungerer fint sammen med en usb datalogger som f.eks. Microlite. Se eksempel på usb datalogger her.

Med disse 2 løsninger har man både dokumentationen for temperaturforløbet samt modtage en besked/alarm hvis noget går galt.

Er der ikke en trådløst wifi eller må det ikke bruges kan man benytte en temperaturalarm der er batteridrevet og benytter sim kort og kan sende en sms via mobil netværket ved temperatur alarm.