Spring til indhold

Flowmåler - Ultralyd - til væsker

Flowmåler til væsker

En "clamp on" flowmåler(ultralyd) er karakteriseret ved at sensorerne monteres uden på røret og uden indgreb i røret hvor der skal måles. Derfor benyttes måleprincippet ofte som en transportabel flowmåler med batteri hvor man nemt kan flytte flowmåleren til et nyt målested. Måleprincippet kan dog naturligvis også benyttes fast monteret med de samme funktioner og hvor måleren forsynes med netspænding og ma signal.

DMTFH ultralydsflowmåler

Transit tid måleprincip

Model DMTFB:

Fast monteret flowmåler med transit time ultralyd.

Denne flowmåler er beregnet til fast montage, hvor elektronikken kan monteres på en væg og sensorerne fastmonteres på røret med en holdbar montageramme eller metalbånd.
Elektronikken kan leveres i standard udgave eller i Ex version.
Der er analog 4-20 mA samt puls udgangssignal, eller digitalt signal (RS 232/485).
Der kan tilsluttes datalogger til opsamling af data på memorykort.
Måleren benytter avanceret DSP og Multipulse teknologi til at aftaste flowet, og består af en elektronikenhed samt et eller flere sæt transducere.

Elektronikken kan måle flow begge veje og kan beregne netto flow total.
Sensorerne forefindes til temperaturområde op til 250°C.

DMTFB ultralydsflowmåler

Model DFTP1:

Transportabel flowmåler og energiflowmåler med transit time ultralyd.

Denne clamp on ultralyd flowmåler er beregnet til mobil flowmåling, til kontrol af andre flowmålere eller test af flow i kortere perioder. Den kan benyttes til måling på medier som vand i alle former: spildevand, olier, øl, syre/base, generelt sagt rene væsker uden for meget luft og tørstof.
Måleren benytter multipulse teknologi til at aftaste flowet, og består af en elektronikenhed samt et eller flere transducersæt. Transducerne(sensorerne) monteres på røret med en monteringsramme, elastikbånd eller metal spændebånd. Hvis der benyttes 2 stk pt 100 temperatursensorer(parrede) kan flowmåleren beregne og vise energiflowet.
Elektronikken indeholder datalogger hvor flow/energi-data lagres og via USB memorykort nemt efterfølgende kan overføres til en PC for nærmere analyse.
Elektronikken kører på genopladelige batterier der fuldt opladet kan køre i ca 40 timer uden forsyning.

Man kan tilkøbe en trådløs remote kontrol der kan indstille flowmåleren samt vise data i realtid.

DMTP1 ultralydsflowmåler

DFTP1 Ultralyd flowmåler