Spring til indhold

Pyrometer / Infrarød temperaturmåler

Pyrometer

Et pyrometer / infrarød temperaturmåler benyttes især til måling på metal, glas og sten, men der er mange andre spændende måleopgaver hvor målerne kan benyttes. Målerne benyttes f.eks til måling på asfalt, cement, glasfiber, tobak, kaffe, papir og pap, isstadion og kunstgræs, flammer og røggas og meget mere.
Forskelligartede måleopgaver kræver et bredt program med forskellig funktionalitet.

Nedenfor er listet de forskellige serier af pyrometre opdelt i serier efter fysisk form og anvendelse.

Model CS

Model CS er den mest kompakte infrarøde temperaturmåler fra Micro-Epsilon.  Det er den billigste vi har på programmet og den har et volt udgangssignal der er programmerbart til en ønsket måleområde f.eks 0-5 V eller 0-10 V alternativt f.eks 100 mV/°C. Et fastmonteret pyrometer i et lille rundt rustfrit stålhus der giver mulighed for nem montering.
Forprogrammeret
Vi programmerer oftest disse målere for vore kunder men kan naturligvis også levere programmeringsværktøj og software til dette.

CS infrarød temperaturmåler

Model CT

Med ultrakompakt sensor og controller med indbygget display. De lille sensor giver nem montering ved små pladsforhold. Der er flere forskellige udgangssignaler (f.eks 4-20 ma) fra controlleren der også indeholder et display og knapper til opsætning af måleren.

Sensoren forefindes i forskellige versioner, standard som CT med 3 forskellige muligheder for optik, men også i en ekstra hurtig (fast) version eller med andre bølgelængder til måling på glas og metal. Findes også med zener barriere til måling i Ex områder.

CS infrarød temperaturmåler

Model CSL(laser)

Infrarød temperaturmåler med laser sigte. En kompakt sensor 4-20 ma 2 tråds forsyning. Måleområde fra -30 til 1000°C med skalerbar 4-20 ma udgangssignal. Optisk opløsning 50:1 med standard linse, men kan også leveres med Close fokus for ultralille måleplet.

Leveres som standard med monteringsbeslag. Stort spæn på forsyningsspænding fra 5 til 28 VDC. Måleren kan programmeres til måleopgaven i form af aktiv måleområde, tidskonstant (smart eller standard) og emissivitet og transmission. Vi forprogrammerer normalt måleren efter ønske men programmeringsudstyr kan også købes separat.

CS infrarød temperaturmåler

Serie 5

er Lumasense' ældste digitale standardserie og indeholder derfor et væld af varianter med forskellige funktionalitet.  En stationær infrarød temperaturmåler indbygget i et rundt rustfrit stålhus der giver mulighed for forskellige optiske løsninger og målesensorer. Nogle er med fast måleområde andre med mulighed for programmering af måleområdet og digital kommunikation.

Til serien forefindes diverse tilbehør som montagerør, lasersigte eller okular.

infrarød temperaturmåler Serie 5

Serie 50 pyrometer

er et superhurtig digital pyrometer med fiberoptik og kort bølgelængde for berøringsløs måling på glas, silicium, aluminium og metal ved høje temperaturer. Elektronikdelen indeholder display til lokal visning af temperaturen og programmering. Fiberkablet og det optiske hoved kan monteres i varme omgivelser op til 250°C uden behov for køling. Temperaturområde fra 250 til 3500°C afhængig af model.

Infrarød temperaturmåler Serie 50

Serie 6

er Lumasense' efterfølger til Serie 5 og bygger på nye forbedrede og avancerede måleprincipper. Dette giver en hurtigere og mere nøjagtig måling. Serie 6 findes kun med kort bølgelængde (1 eller 2 farve) og derfor med et højt men bredt temperaturområde. Der er analog og digital udgange og fokuserbar optik. Mulighed for display, lasersigte eller sigtekorn, farve kamera. Specialversion med integreret termisk kamera. Special version til måling på ultratyndt glas f.eks Gorilla® glas.

Serie 6 pyrometer

Serie 140

er et high-end digitalt stationær infrarød temperaturmåler med mulighed for variabel optik med ekstrem lille måleplet. På trods af målerens størrelse levner denne plads til en del specialiteter indenfor sensor og filterteknologi. Således er der 4 forskellige bølgelængder hvoraf den ene med PbS sensor med avanceret filterteknologi kan benyttes til specialopgaver som tynd plastfilm (blown film), måling igennem flammer eller måling på CO2 gas ved forbrændinger.

Serie 140 pyrometer

Fiberoptisk temperaturmåling

Osensa producerer disse specielle fiberoptiske temperaturmålere, der ikke indeholde nogen form for metal. Det gør sensoren immun overfor højspænding, radiofrekvenser (RF) og elektromagnetisk interferens (EMI). Det benyttes infrarød måleteknik men på en lidt anderledes måde.
Sensorerne er er til brug i barsk miljø som f.eks semiconductor (ETCH), højspændingstransformer og elektrisk udstyr. Osensa's linie af fiber optiske temperatur sensorer kan benyttes de steder hvor termocouple og RTD ikke kan benyttes. I modsætning til almindelig fiberoptik er disse sensorer yderst robuste og de optiske og tekniske egenskaber gør at sensoren aldrig skal kalibreres.

Se mere om fiberoptisk temperaturmåling på vores side her

fiberoptisk temperaturmåler

Stationær / fastmonteret termografikamera

Tidligere var et stationær termografikamera meget dyrt og mere eller mindre forbeholdt special opgaver indenfor industrien. Nu hvor priserne er blevet mere menneskelige benyttes der mange kameraer til overvågningsopgaver, eftersøgning og procesmålinger. De mere specialiserede opgaver med specielle linser til mikroskopi eller vidvinkel eller kameraer der måler med en kortere bølgelængde for måling på metal og glas ligger dog stadig i den dyrer ende.
Vi har følgende standard og specialiserede løsninger på vort program.

TIM - thermal imager stationær termografikamera

TIM serien er en serie af kompakte og små stationære termografikameraer med usb tilslutning for hurtig og nem idriftsættelse. Der medfølger en software hvor man kan opsætte interessepunkter eller felter hvor temperaturen monitoreres og der er mulighed for en alarmudgang direkte på kameraet.
TIM 160 som det mindste kamera med 160*120 pixels
TIM 200 med 160*120 pixel og visuel kamera
TIM 400 med 382*288 pixel
Kameraerne kan leveres med forskellig optik

Stationær termografikamera TIM

Serie 210 (Udgået model)

programmerbar 2-tråds pyrometer i rustfrit gevindhus med M40 mm gevind.
- IN 210:  -32 til 900°C
- IS 210:  650-2500°C
- IGA 210: 300-1800°C

Erstattes af model CSL

Infrarød temperaturmåler Serie 210 pyrometer

Serie 510/520 (Udgået model)

er et "all round" stationær pyrometer med adskilt elektronik og målehoved. Til måling på ikke-metaller med måleområde fra -40 til 700°C . Ved model IN 520 kan målehovedet monteres ved omgivelses-temperaturer op til 180 °C.

Erstattet af Model CT pyrometer

Infrarød temperaturmåler Serie 500 pyrometer

Serie 320 (Udgået model)

lille og meget hurtig digital pyrometer. Analog ma udgang og RS 485 for digital kommunikation med fx.
Serien består af flere versioner. Speciel interessant er model IGA 320/23
- IGA 320/23 extended IGA, følsom til måling på metal fra 75 til 1800 °C

Serie 320 pyrometer

Bærbar Serie 8 (udgået model)

Serie 8 er en robust bærbar pyrometer til industriel anvendelse, indkapslet i aluminiumshus med høj præcisions optik og lynhurtig målesekvens.
Målerne benyttes typisk til måling på glas og metaller ved støberi og forarbejdning.

Lumasense serie 8 bærbar infrarød temperaturmåler

HighSpeed (Udgået model)

Kleiber har specialiseret sig i ekstrem hurtige pyrometre med målehastigheder helt ned til 5µS. Kan leveres som en dedikeret laboratorie/test version med PC tilslutning og dataopsamling.
Et pyrometer der primært benyttes til testformål ved meget hurtige forløb, f.eks test af temperaturudviklingen af airbags eller anslag fra riffelskud.

Kleiber high speed pyrometer

Serie 12 (Udgået af sortiment)

er Lumasense' absolutte ”Top-end” pyrometerserie. Her har optikere og elektronikdesignere fået frie hænder til at designe. Der har resulteret i et lidt særegen fysisk design, men til gengæld med toppræsentationer.

Highend infrarød temperaturmåler Serie 12