Bærbar Infrarød temperaturmåler

De bærbare infrarøde temperaturmålere findes i mange forskellige kvaliteter og de seneste år er standardmålerne blevet noget man køber i det lokale byggemarked. Det er ikke sådanne instrumenter du finder her. Det der adskiller målerne er selve målechippen og den bølgelængde den måler med samt optikken. Standard målerne benytter et bølgelængde område fra 8-14µm og er gode til mange opgaver som måling på hud, træ, sten og papir, generelt organiske materialer. Skal der måles på andre materialer som metal eller glas er der behov for en anden bølgelængde.

Optikken er vigtig i den forstand at den definerer hvor stort en plet den måler på. Nogle målere har slet ingen optik og målepletten er meget stor. Med en god optik kan man måle på et mindre og veldefineret plet. Vigtigst er at kende størrelsen af målepletten eller i det mindste med laser at få vist hvor stor pletten er.

Bærbar infrarød temperaturmåler

MS og LS

Model MS, den økonomiske og alsidige

Leveres i 3 versioner med måleområde op til 760°C, lasersigte, usb interface til PC for datavisning og optik 40:1.

 

Model LS, den avancerede med masser af funktioner
Crosshair med 4 lasere til præcis visning af måleareal. Optik 75:1.
Omskifter til valg af standard optik 75:1 eller close-up måling med måleplet på blot 1 mm. Datalogger og usb interface til PC til visning af data og statistisk databearbejdning. Multifunktions multifarve display, der automatisk drejer når målenen vendes på hovedet. Termocoulple indgang samt sensor til emmisivitetsberegninger og måling. Måleområde op til 900°C.

Bærbar infrarød temperaturmåler

IGA 15 plus

IGA 15 er et kvalitetspyrometer af pistoltypen fra Lumasense og indeholder en InGaS målesensor og er således egnet til måling på metaller på grund af den kortere måle bølgelængde. Måleområdet er fra 250 til 1800°C.
Der er indbygget datalogger med usb computerinterface.
Med en fokuslinse kan temperaturen måles i en plet på ned til 1,25 mm.
Responstid er 20 msek. Den programmeres til måleopgaven og kan registreres maks-, min-, gennemsnit- eller difference-temperatur direkte på måleren.

 

IGA 15 plus bærbar infrarød temperaturmåler

Lumasense Serie 8

Serie 8 fra Impac Infrared er et særdelse robust produkt til industriel anvendelse, indkapslet i aluminiumshus med høj præcisions optik og lynhurtig målesekvens.
Målerne forefindes i 2 versioner, Si og GaAS sensor til forskellige måleområder og opgaver. Målerne benyttes typisk til måling på glas og metaller ved støberi og forarbejdning.
IS8-GS er et specialdesign beregnet til støberier med flydende metal (Giess Strahl). IS8-K plus er et specialdesign og beregnet til måling under produktion af koks.

Lumasense serie 8 bærbar infrarød temperaturmåler

Mikron M90

M90 er en serie af bærbare infrarøde temperaturmåletre fra Mikron Infrared, der er af typen "sight through" pyrometre. Dette fungerer som en fokuserbar digitalt kikkert der præcist viser den måleplet der måles på og i sigtet kan emnets temperatur aflæses. Serien har indbygget datalogger til 40 snap-shots, der er 18 forskellige modeller med forskellig sensorteknik og forskellige infrarøde bølgelængder til at bestemme temperaturen, således at disse målere kan benyttes til måleopgaver som almindelige pyrometre ikke kan benyttes til. Målerne leveres med NIST sporbar certifikat.

Micron M90 serie bærbar infrarød temperaturmåler