Spring til indhold

Datanet - trådløs zigbee datalogger

Hvad er Datanet

Datanet er et trådløst netværk af små letvægts datalogger, der via zigbee kommunikation er maske-forbundet i et intelligent trådløs netværk, der tilsluttes PC for overførsel og lagring af data, samt distribution og alarmering.
ZigBee system giver en pålidelig 2 vejs kommunikation uden tab af data. Måleværdierne lagres i loggerne og transmitteres til receiveren i justerbar interval.

 

- Datalogger med zigbee 2 vejs trådløs kommunikation
- Indbygget alarmsystem, akustisk, mail eller SMS
- Indbygget præcisions temperatur/fugtsensor
- 4 indgange til eksterne sensorer
- Indbygget display
- Nem og intuitiv PC software Datasuite
- 59.000 logninger
- Genopladelig batteri

Datanet datalogger DNL 920

ZigBee Datanet datalogger

Datanet systemet

Systemet består af en modtager (Receiver), der danner netværket og styrer kommunikationen. Denne tilsluttes PC for opsætning af loggerne samt lagring af de loggede data. Netværket kan bestå af én modtager samt en enkelt logger eller helt op til 65.000 dataloggere(enheder), der kan kombineres vilkårligt. Det er yderst nemt at udbygge systemet med yderligere dataloggere, fastmonterede eller mobile. Systemet kan fungere uden en tændt PC, loggerne vil da logge data på deres indbyggere hukommelse. Når PC’en tændes vil systemet automatisk hente data fra alle dataloggere, så et kontinuerligt forløb lagres og kan vises.

Alarmfunktion

Datanet systemet kan benyttes som et on-line alarm system. Når modtageren er tilsluttet PC’en og denne er tændt vil data automatisk blive overført trådløst og lagret. Hvis indlagte alarmgrænser bliver overskredet vil der kunne aktiveres en akustisk alarm eller sendt en email eller en sms (via gsm modem). Der er 4 alarmniveauer for hver måleværdi.

Foruden modtageren og dataloggerne kan Datanet netværket indeholde en eller flere repeatere, der er med til at styre og fordele den trådløse kommunikation og forstærke signalerne således at der kan kommunikeres over længere afstand. 2 af de 220V forsynede dataloggere kan leveres med indbygget repeater.

Datalogger versioner

Dataloggerne findes indtil videre af 5 modeller der kan tilsluttes netværket.
De 5 versioner er fordelt på 2 versioner, en med en-gangs batteri (miniDatanet - 800 serien) og en med genopladelig batteri og med 220 V adapter(900 serien). 800 serien indeholder ikke display og der er ekstern antenne. De større serie 900 Datanet loggere har integreret antenne, indbygget display og genopladelig batteri og kan retransmittere data fra andre loggere i netværket.

  • DNL 910 med temperatur sensor og tilslutning af 4 sensorer
  • DNL 920 med temperatur og fugt sensor og tilslutning af 4 andre sensorer
  • DNL 804 med tilslutning for et 4-20 ma signal
  • DNL 808 med tilslutning for en temperatur sensor
  • DNL 810 med intern sensor til temperatur og fugt

De eksterne sensorer tilsluttes ved skrueterminaler.
De genopladelige batterier kan fungere i op til 6 måneder uden forsyning afhængig af logger og transmissionsinterval.

Datanet mini datalogger

DNL 810