Infrarød temperaturmåler / Pyrometer

Infrarød temperaturmåler

Et infrarød temperaturmåler eller et pyrometer benyttes især til måling på metal, glas og sten, men der er mange andre spændende måleopgaver hvor målerne kan benyttes. Målerne benyttes f.eks til måling på asfalt, cement, glasfiber, tobak, kaffe, papir og pap, isstadion og kunstgræs, flammer og røggas og meget mere.

For at kunne håndtere de mange forskelligartede måleopgaver er det nødvendigt med en bredt program med forskellig funktionalitet.

Nedenfor er listet de forskellige serier af pyrometre opdelt i serier efter fysisk form og anvendelse.

Se oversigtsbrochure i pdf format Her.

I første afsnit de fastmonterede versioner og dernæst de bærbare versioner.

Fastmonteret Infrarød temperaturmåler

Serie 320

er et lille og meget hurtig digital pyrometer med rustfrit hus. Analog ma udgang og RS 485 for digital kommunikation med fx. Mulighed for laser sigte og fiberoptik.
Serien består af flere versioner men specielt interessant er model IGA 320/23

- IGA 320/23 extended IGA, speciel følsom til måling på metal fra 75 til 1800 °C

Se hele serien under mere information

Serie 320 pyrometer

Serie 210 infrarød temperaturmåler

er et programmerbar 2-tråds pyrometer indbygget i et rustfrit gevindhus med M40 mm gevind og særdeles nemt at montere. Ved hjælp af PC eller programmeringsenhed kan måleområde, responstid samt emissivitet osv. indstilles.

- IN 210 med måleområde -32 til 900°C til måling på ikke-metal
- IN 210/5 med måleområde 100-1200°C til måling på glas og quartz
- IS 210 med måleområde 650-2500°C til måling på metal
- IGA 210 med måleområde 300-1800°C til måling på metal

Serie 210 pyrometer stationær infrarød temperaturmåler

Serie 510/520

er et "all round" og økonomisk stationær infrarød temperaturmåler med adskilt elektronik og målehoved. Beregnet til måling på ikke-metaller med måleområde fra -40 til 700°C . Målerne kan leveres med eller uden display. Ved model IN 520 kan målehovedet monteres ved omgivelses-temperaturer op til 180 °C. Målerne har valgbar udgang på 0/4-20 ma, 0-5 V, TC model J eller K, relæudgang samt RS 232/485. Optik vælges imellem 1:2, 1:10 samt evt forsats-linse.

Sere 500 pyrometer

Serie 50

er et superhurtig digital pyrometer med fiberoptik og kort bølgelængde for berøringsløs måling på glas, silicium, aluminium og metal ved høje temperaturer. Elektronikdelen indeholder display til lokal visning af temperaturen og programmering. Fiberkablet og det optiske hoved kan monteres i varme omgivelser op til 250°C uden behov for køling. Temperaturområde fra 250 til 3500°C afhængig af model. Se mere under "mere information"

Serie 50 pyrometer

Serie 5

er Lumasense' ældste digitale standardserie og indeholder derfor et væld af varianter med forskellige funktionalitet.  En stationær infrarød temperaturmåler indbygget i et rundt rustfrit stålhus der giver mulighed for forskellige optiske løsninger og målesensorer. Nogle er med fast måleområde andre med mulighed for programmering af måleområdet og digital kommunikation.

Til serien forefindes diverse tilbehør som montagerør, lasersigte eller okular, fiberoptik, 2 farve måling, TV udgang, luftspuling, kølekapper, roterende spejle og scanner.

Se alle versionerne under "mere information"

Serie 5 pyrometer

Serie 6

er Lumasense' efterfølger til Serie 5 og bygger på nye forbedrede og avancerede måleprincipper. Dette giver en hurtigere og mere nøjagtig måling til de steder det er nødvendigt. Serie 6 findes kun med kort bølgelængde (1 eller 2 farve) og derfor med et højt men bredt temperaturområde. Der er analog og digital udgange og fokuserbar optik. Der er versioner med LED display, lasersigte eller sigtekorn, farve kamera. Der er en specialversion med integreret termisk kamera. En anden special version til ultratyndt glas f.eks Gorilla® glas.

Se alle versioner under "mere information"

Serie 6 pyrometer

Serie 140

er et high-end digitalt stationær infrarød temperaturmåler med mulighed for variabel optik med ekstrem lille måleplet. På trods af målerens størrelse levner denne plads til en del specialiteter indenfor sensor og filterteknologi. Således er der 4 forskellige bølgelængder hvoraf den ene med PbS sensor med avanceret filterteknologi kan benyttes til specialopgaver som tynd plastfilm (blown film), måling igennem flammer eller måling på CO2 gas ved forbrændinger. Andre benyttes typisk til måling på metal, glas, keramik ,grafit etc. Målerne kan leveres med profibus kommunikation eller TV udgang.

Se alle versioner under "mere information"

Serie 140 pyrometer

Serie 12

er Lumasense' absolutte ”Top-end” pyrometerserie. Her har både optikere og elektronikdesignere fået frie hænder til at designe det bedste de formår. Der har resulteret i et lidt særegen fysisk design, men til gengæld med toppræsentationer. Serien indeholder en model til transfer standard der benyttes til at validere kalibreringsudstyr.
Det er en stationær infrarød temperaturmåler specialdesignet til de måleopgaver, der ellers er stort set umulige at løse, nemlig måling på silicium og aluminium, samt spejlblanke overflader som f.eks blanke valser og trykruller. Der er et væld af forskellig tilbehør som scanner, montageudstyr osv
Specialversion med et aflangt og smalt målefelt til måling på udhældning af flydende metal (jern) med indbygget specialsoftware. Se alle versioner under "mere information"

Highend Pyrometer Serie 12

HighSpeed stationær infrarød temperaturmåler

Kleiber der er et firma under Lumasense har specialiseret sig i ekstrem hurtige pyrometre med målehastigheder helt ned til 5µS. Disse pyrometre leveres med et højkvalitet objektiv til måling på selv meget små emner. Kan leveres med eller uden fiberoptik samt en dedikeret laboratorie/test version med PC tilslutning og dataopsamling.
En stationær infrarød temperaturmåler der primært benyttes til testformål hvor der måles meget hurtige forløb, eller ved længerevarende forløb der kan skifte temperatur meget hurtigt.
Måleeksempler er f.eks test af temperaturudviklingen af airbags eller anslag fra riffelskud.

Kleiber high speed pyrometer

Bærbar Infrarød temperaturmåler

De bærbare infrarøde temperaturmålere findes i mange forskellige kvaliteter og de seneste år er standardmålerne blevet noget man køber i det lokale byggemarked. Det er ikke sådanne instrumenter du finder her. Det der adskiller målerne er selve målechippen og den bølgelængde den måler med samt optikken. Standard målerne benytter et bølgelængde område fra 8-14µm og er gode til mange opgaver som måling på hud, træ, sten og papir, generelt organiske materialer. Skal der måles på andre materialer som metal eller glas er der behov for en anden bølgelængde.

Optikken er vigtig i den forstand at den definerer hvor stort en plet den måler på. Nogle målere har slet ingen optik og målepletten er meget stor. Med en god optik kan man måle på et mindre og veldefineret plet. Vigtigst er at kende størrelsen af målepletten eller i det mindste med laser at få vist hvor stor pletten er.

Lumasense Serie 8

Serie 8 fra Impac Infrared er et særdelse robust produkt til industriel anvendelse, indkapslet i aluminiumshus med høj præcisions optik og lynhurtig målesekvens.
Målerne forefindes i 2 versioner, Si og GaAS sensor til forskellige måleområder og opgaver. Målerne benyttes typisk til måling på glas og metaller ved støberi og forarbejdning.
IS8-GS er et specialdesign beregnet til støberier med flydende metal (Giess Strahl). IS8-K plus er et specialdesign og beregnet til måling under produktion af koks.

Lumasense serie 8 bærbar infrarød temperaturmåler