Datalogger til vaskemaskine

I den seneste tid har vi modtaget mange henvendelser om en datalogger til vaskemaskine til vask af tøj i tandlæge og lægeklinikker.

Dataloggeren / temperaturloggeren skal bruges til at dokumentere at tøjet bliver vasket ved en tilpas høj temperatur i tilpas lang tid, f.eks 1 time ved minimum 60°C.

Ikke en nem opgave

Det er ikke en opgave der er så ligetil som man måske umiddelbart skulle tro. Der er høj temperatur, høj fugtighed og et hårdt miljø hvor dataloggeren bliver kastet rundt i tromlen.

Vi har faktisk ikke en datalogger beregnet netop til dette, men vi har indtil videre anbefalet og også solgt en del af den model der benævnes EL-USB-1.

Det er en rimelig billig og lille datalogger uden display og andet der alligevel ikke skal bruges. Det er ikke den perfekte datalogger men indtil videre vores bedste bud.

Se mere om EL-USB-1 har

Klik her for at hente PC software til Easylog EL-USB-1

Klik her for Quick Guide til Easylog

 

 

Vi har levet en lille YouTube video hvor vi laver en opsætning af EL-USB-1 og lægger den i vaskemaskinen og ser efterfølgende data, se her til højre.

EL-USB-1
vaskemaskine med datalogger

Der er et par forbehold.

For det første vil vi anbefale at loggeren bliver lagt i en tætsluttende pose, og derefter endnu en. Dette for at sikre at der ikke kommer fugt ind i dataloggeren. Dernæst bør den lægges i 1, 2 eller måske 3 sokker eller andet for at minimere stød når den bliver kastet rundt under vasken. Endelig vil det være en fordel at slukke for vaskemaskinen før den centrifugerer, eller i det mindste at vælge den lavest mulige centrifugerings hastighed.

Stadigvæk kan vi ikke give nogen garantier for at dataloggeren kan holde til at blive brugt i vaskemaskinen. Vi har selv prøvet et par gange hvor det er gået fint, men man kan vel også være uheldig.

Hvis du har erfaringer med denne opgave med en EL-USB-1 så skriv venligst en kommentar til dette indlæg. Hvis du kender til andre temperaturloggere der med fordel kan bruges så skriv også meget gerne om dette, så vi om ikke andet så kan henvise til denne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.